A szándéknyilatkozat már megszületett

Kínai testvérvárosa lehet Miskolcnak

A miskolci polgármesteri hivatal szóvivője közölte: a kínai Baotou lehet Miskolc újabb testvérvárosa, az együttműködésről a napokban írt alá szándéknyilatkozatot Pfliegler Péter, Miskolc alpolgármestere a kínai város vezetőivel az ázsiai országban.

2011.05.18 17:42MTI

Dobos Tímea tájékoztatása szerint a Belső-Mongólia kínai tartományban található településen fejlett az acélipar, a vas-, a szén- és az ércbányászat.

Baotou elsősorban az iparfejlesztés, a beruházások területén szeretne együttműködni Miskolccal, komoly eredményei vannak a környezetvédelem, a környezetkímélő technológiák felhasználása és alkalmazása területén - tette hozzá a szóvivő, hangsúlyozva: mindez fontos célkitűzése Miskolcnak is.
   
A borsodi megyeszékhelynek egyebek mellett a finn Tampere, az oroszországi Vologda, a lengyel Katowice és a szlovákiai Kassa is testvérvárosa.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.