"Időnként mindent felül lehet vizsgálni"

Martonyi: meg kell őrizni a schengeni rendszer lényegét

Időnként minden rendszert felül lehet vizsgálni, de Schengen esetében fontos, hogy annak lényegét, fő tartalmát mindenképpen meg kell őrizni - mondta Martonyi János külügyminiszter szerdán Budapesten.

2011.05.18 12:10MTI

Az Európai Parlament és az afrikai, karibi, illetve csendes-óceáni (ACP) országok 21., Budapesten tartott közgyűlésén az egyik hozzá intézett kérdésre adott válaszában a magyar diplomácia vezetője kifejtette: ez azért is fontos, mert a schengeni rendszer alapvető joganyaga az európai integráció egyik sikere.

Az uniós tagállamok készek szolidaritásról tanúbizonyságot tenni a menekültek iránt a földközi-tengeri eseményekkel kapcsolatban - jelentette ki Martonyi János.

Mint fogalmazott, Magyarország kész megosztani értékes tapasztalatait a gazdasági-társadalmi átmenetről, amely hozzájárulhat az EU külkapcsolataihoz.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.