Mutyi 2004 és 2010 között?

Feljelentést tett Budai Gyula az Informatikai Kockázati Tőkealap-kezelő ügyében

Feljelentést tett ismeretlen tettes ellen az elszámoltatási kormánybiztos az infokommunikációs kis- és középvállalkozások feltőkésítésével foglalkozó Informatikai Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. 2004 és 2010 közötti gazdálkodása miatt.

2011.05.18 10:18MTI

Budai Gyula ezt szerdai sajtótájékoztatóján közölte, hozzátéve, hogy az ügyben 1,7 milliárd forint kár érte az államot.

A részletekről kifejtette: a befektetések lebonyolítására semmilyen közbeszerzési, pályázati eljárást nem írtak ki. A vizsgálat során megállapították - folytatta a kormánybiztos -, hogy azoknak a cégeknek a többsége, amelyekkel szerződést kötöttek, az MSZP és az SZDSZ holdudvarához köthetők.

Hozzátette, a társaságok nagy része mögött offshore tulajdonú cégek voltak. A szerződéskötések egyikében érintett Kóka János volt SZDSZ-es politikus, egykori gazdasági és közlekedési miniszter is - mondta Budai Gyula, aki Kóka Jánost nevezte meg válaszul arra a kérdésre is, hogy milyen magas szintig kellett tudni a történtekről a kormányzati, állami vezetésben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.