Nem zár ki, nem erősít meg

Balsai: nincs olyan, hogy a Fidesz számára kedvező Alkotmánybíróság

Nincs olyan, hogy a Fidesz számára kedvező összetételű Alkotmánybíróság (Ab) - szögezte le Balsai István az Alkotmánybíróságra vonatkozó alkotmánymódosítás egyik beterjesztője.

2011.05.18 08:12ma.hu

Balsai István a Népszabadságnak adott, szerdán megjelent interjújában arra a kérdésre, hogy azért volt-e fontos, hogy már a nyáron a parlament válasszon Ab-elnököt, mert a jelenlegi elnök, Paczolay Péter mandátuma július elsején lejár, azt mondta: "meg fogjuk hosszabbítani Paczolay elnök úr mandátumát szeptemberig".

Hozzátette azt is, hogy most nem zárja ki, hogy az Ab elnöke ismét bizalmat kap. "Én ezt nem akarom sem kizárni, sem megerősíteni" - fogalmazott.


A napilap, szintén az Ab-vel foglalkozó egy másik cikkében Áder János egykori fideszes házelnököt vagy Stumpf Istvánt, az első Orbán-kormány kancelláriaminiszterét, alkotmánybírót nevezte meg a parlament által július 31-ig megválasztandó lehetséges új Ab-elnökként.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.