Az elnöki feladatokat Szabó Erika látja el

A kormányhivatalok európai szervezete szerdától a Balatonnál ülésezik

A tárca közölte: a magyar soros EU-elnökséghez kapcsolódóan Balatonszemesen és Siófokon rendezi meg a Területi Kormányhivatalok Európai Szervezetének (EASTR) szerdán kezdődő éves találkozóját a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM).

2011.05.16 10:59MTI

Mint írták, az EASTR 1993-ban azzal a céllal jött létre, hogy az európai országok minisztériumi és területi államigazgatási vezetőinek szakmai fórumot biztosítson. A szervezet elnöki feladatait ez év januárja óta Szabó Erika, a KIM területi közigazgatásért és választásokért felelős államtitkára látja el.
   
A közlemény szerint a mostani háromnapos tanácskozáson kiemelten tárgyalnak egyebek mellett a területi kormányhivatalok szerepéről, a válságkezelésről, szociális kérdésekről, a strukturális reformokról és a törvényességi ellenőrzésről.
   
A magyar előadók ismertetik a magyar területi államigazgatás átalakításának elemeit is. Ehhez kapcsolódóan a résztvevők ellátogatnak a Fejér Megyei Kormányhivatalba is, hogy ennek mintája alapján ismerhessék meg a magyar kormányhivatalok működését. Továbbá tájékoztatót hallhatnak a "jó állam kialakításáról, a területi közigazgatás korszerűsítéséről és a létrejött magyar kormányhivatali struktúráról" - írta a KIM.
   
Mint fogalmaztak, az idén januárban indult magyarországi területi közigazgatási reform példaértékű Európában, így a nemzetközi konferencia szervezői kiemelt érdeklődésre számítanak. Az Európai Unió tagállamai mellett Norvégia, Svájc, Ukrajna, Törökország, Marokkó, valamint az OECD képviselői vesznek részt a háromnapos rendezvényen - tették hozzá.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.