A pénz felhasználásáról még nem született döntés

Nem az Orvosi Turizmus Iroda Zrt. kapott egymilliárdos állami támogatást

A társaság közölte: a fogászati turizmus fejlesztésére átcsoportosított egymilliárd forint kormányzati támogatást nem az Orvosi Turizmus Iroda Zrt. kapta.

2011.05.13 19:42MTI

A közleményt azt követően adta ki az Orvosi Turizmus Iroda Zrt., hogy csütörtökön a life-style.hu és ezt követően sok más sajtótermék is arról írt, hogy "magánvállalkozás fejlesztheti a magyarországi fogászati turizmust".

"Maga a miniszterelnök is a program mögé állt, a kormány egymilliárd forintot utalt át e célra a költségvetési tartalékból" - fogalmazott a life-style.hu. A honlap szerint "érzéstelenítésre sem jutott idő, olyan gyorsan rántotta ki Orbán Viktor az idei költségvetés általános tartalékából - amit manapság "rendkívüli kormányzati intézkedések" néven tartanak nyilván - azt az egymilliárd forintot, amelyet hat nappal korábban egy konferencián ígért meg az egybegyűlt fogorvosoknak".
   
A life-style.hu azt írta, hogy az eseményt a Magyar Fogászati Turizmus Programiroda szervezte. A honlap szerint a programiroda mögött álló cégcsoport első számú tulajdonosa, létrehozója, Bátorfi Béla a főleg külföldiek ellátására szakosodott iparág egyik vezető szereplője. Tizenkilenc főt foglalkoztató rendelőjét a hazai piac tíz legnagyobbja között tartja számon a szakma, amelynek köreiben az is "köztudott", hogy ő a miniszterelnöki család "fő mosolyegyengetője" - utalt a programiroda vélt politikai kapcsolataira a life-style.hu.
   
Az Orvosi Turizmus Iroda Zrt. pénteken közreadott közleményében kifejti: a kormányzati támogatás forrását a 2011. évi központi költségvetés rendkívüli kormányzati intézkedések előirányzatából csoportosította át a kormány a turisztikai célelőirányzatába a hazai fogászati turizmus szektor fellendítése céljából. A pénz felhasználásáról jelenleg még nem született döntés, az a turisztikai célelőirányzat számláján áll - hívták fel a figyelmet.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium és az Orvosi Turizmus Iroda Zrt. munkatársai jelenleg egyeztetéseket folytatnak a Magyar Fogászati Turizmus Fejlesztési Program állami szerepvállalási lehetőségeiről, és amennyiben a kormány úgy ítéli meg, hogy az ágazatfejlesztési elképzelés jó befektetés az állam és a társadalom számára, úgy nem kizárt, hogy például a jogszabályi környezet harmonizálásán vagy az egységes akkreditációs rendszer kidolgozásán túlmenően anyagi forrásokkal is hozzájárul annak megvalósításához - olvasható az Orvosi Turizmus Iroda Zrt. közleményében.
   
Csütörtökön az MSZP arra szólította fel a kormányt, tisztázza magát azzal kapcsolatban, hogy sajtóértesülések szerint a közelmúltban egy a Fideszhez és az Orbán-családhoz köthető fogászati vállalkozás kapott egymilliárd forint értékű támogatást.
   
Április 21-én szerveztek szakmai konferenciát Herceghalmon a fogászati turizmus fejlesztéséről. Orbán Viktor miniszterelnök ott azt hangsúlyozta, a turizmus ágazatán belül kitörési lehetőséget jelenthet a fogászati turizmus. Úgy vélekedett, ez a szegmens egyike azoknak a területeknek, amelyekkel Magyarország  jelenlegi versenyelőnyét kihasználva megmutathatja Európának, miképp tud talpra állni, hogyan képes munkatársadalmat építeni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.