Erősítenék Magyarország GMO mentességét

A vetőmagok fokozott ellenőrzését rendelte el a vidékfejlesztési miniszter

A Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) közölte: Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter szerdától elrendelte az egész ország területén a forgalomba hozott vetőmagok fokozott ellenőrzését.

2011.04.27 19:44MTI

A Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal szakemberei a vetőmag forgalmazókat vizsgálják annak érdekében, hogy erősítsék Magyarország GMO mentességét, és megőrizzék a belföldön előállított vetőmagok hagyományosan kiváló minőségét.
   
A tárca emlékeztet, hogy a vetőmag-ellátás a magyar mezőgazdaság fejlődésének egyik kulcskérdése, a minőségi növénytermesztés alapja a megfelelő fajta- és vetőmaghasználat. A színvonalas és gazdaságos termelés alapfeltétele pedig a kiváló minőségű, ellenőrzött körülmények között előállított, hazai termesztési feltételeknek legmegfelelőbb vetőmag - áll a Vidékfejlesztési Minisztérium közleményében.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.