Vihatr kavar a patai polgárháború?

Jobbik: a Fidesznek fogalma sincs, mi folyik vidéken

A kedd éjszaka Gyöngyöspatán történt tömegverekedés azt bizonyítja, hogy "Magyarországon a közbiztonság válságba került és a Fidesz-kormányzat nem képes garantálni sehol az országban a rendet és a közbiztonságot"

2011.04.27 10:46MTI

Volner János hozzátette: a Jobbik követeli, hogy a "szerencsétlenkedő, elbizonytalanodott és politikai érdekeknek alávetett rendőrség helyett állítsák fel a csendőrséget, mert egy ilyen szakosodott, a cigánybűnözéssel a harcot felvenni tudó rendészeti egység nélkül nem lesz képes felvenni a harcot a kormányzat a jelenlegi helyzettel".

A Heves megyei Gyöngyöspatán kedden este - eddig tisztázatlan körülmények között - verekedés tört ki a Véderő elnevezésű szervezet és a helyi romák egy-egy csoportja között.

Az összecsapásban négyen sérültek meg, közülük egy súlyosan. A Heves megyei faluban kedd éjszaka és szerda kora hajnalban több száz rendőrt lehetett látni, és több helyen sorfallal zártak le utcákat.

A történtek előzménye, hogy korábban több mint két hétig járőröztek a településen a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület tagjai.

Majd az április 22-e és 24-e közötti időre a Véderő honvédelmi alapismereteket oktató tábort hirdetett meg a község határában, a romatelep szomszédságában lévő, Kecskekő elnevezésű területre. A tábor meghirdetett időtartamára, a Vöröskereszt közreműködésével Csillebércen, illetve Szolnok-Tiszaligeten helyeztek el 267 gyöngyöspatai roma asszonyt és gyermeket, akik vasárnap tértek vissza a faluba.

Rendőrök helyszínelnek Gyöngyöspatán (fotó: MTI)


Volner János szerdán hangsúlyozta: Gyöngyöspatán a Jobbik értékelése szerint annyi történt, hogy a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület a helyiek hívására járőrözésbe kezdett, aminek hatására nagy erőkkel megjelent a rendőrség is.

A polgárőrök távozása után azonban a rendőrök is elhagyták a települést, majd ezt követően kedden "a helyi cigány közösség a magyarokra támadt és négy magyart agyba-főbe vertek" - mondta.

A jobbikos politikus felvetette: ha a rendőrség egy ilyen közismerten feszült kistelepülésen sem képes garantálni a közbiztonságot, akkor hogyan tudná az egész ország területén megtenni ezt.

Volner János hozzátette: külön érdekesség, hogy Kontrát Károly belügyi államtitkár kedden a parlamentben többször is "azt bizonygatta, hogy Gyöngyöspatán minden rendben van".

Ezt is csak azt bizonyítja a Jobbik szerint, hogy a Fidesz politikusainak "fogalmuk sincs, hogy mi folyik a vidék Magyarországán".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.