Mutyiztak a szocik?

Molnár állítja: nem kopasztottak meg senkit a Kopaszi-gáton

A XI. kerület volt szocialista polgármestere, Molnár Gyula szerint "nem történt károkozás" a Kopaszi-gát melletti ingatlan eladásával kapcsolatos ügyben.

2011.04.27 09:49MTI

"A nyomozást lezárták, van sok papír, a papírokon sok betű, de semmivel sem kerültünk közelebb az ügyhöz. Sem a vád, sem a bizonyíték nem világos" - mondta Molnár Gyula (MSZP) a Fővárosi Közgyűlés ülése előtt.

A XI. kerület korábbi polgármesterét és Lakos Imre volt SZDSZ-es alpolgármestert azzal gyanúsítják, hogy hivatali visszaélést követtek el egy, a Kopaszi-gát melletti ingatlan eladásakor.

Molnár Gyula a hivatali visszaélésről úgy fogalmazott, hogy "ilyen vád esetén nincs csalás, nincs károkozás, valaki úgy vélelmezi, hogy a megvádolt tevékenysége közben túllépte hatáskörét". Hangsúlyozta, hogy szerinte ez "szubjektív megítélés".


Molnár Gyula azt mondta: "vélelmezi, hogy az ügyészség vádat fog emelni" ellenük.

Az MTV Híradójában kedd este hangzott el, hogy befejeződött a nyomozás a Kopaszi-gát melletti területek eladása miatt, és az ügyészség harminc napon belül dönt a vádemelésről.

A beszámoló szerint befejezte a nyomozást a Központi Nyomozó Főügyészség. Az ügyben korrupciós bűncselekménnyel gyanúsítják Molnár Gyulát és Lakos Imrét. Az ügyészségnek harminc napja van arra, hogy döntsön a vádemelésről.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.