"A homoszexualitás a civilizációban"

Melegfelvonulást engedélyeztek a moszkvai hatóságok

A moszkvai hatóságok engedélyezték, hogy a melegek és egyéb szexuális kisebbségek képviselői felvonulást rendezzenek a városban - közölte Nyikolaj Alekszejev, az orosz melegek mozgalmának vezéralakja kedden.

2011.04.26 16:05MTI

A több éves kérelmezés ellenére első ízben csak most engedélyezett megmozdulást "Moszkvai melegparádé - a homoszexualitás a világkultúrában és a civilizációban" címmel rendezik meg.

Alekszejev szerint a cél, hogy objektív tájékoztatást nyújtsanak a homoszexualitás és a tudomány, a kultúra közötti kapcsolat történetéről, arról, milyen érdemeket szereztek híres homoszexuálisok a kultúrában és a művészetekben, továbbá hogy a művészetek neves képviselői hogyan léptek fel a szexuális kisebbségek védelmében.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.