Egy étterem földmunkái során került elő

Második világháborús robbanószereket találtak Budapesten egy kerthelyiségben

Kerekesné Benedek Mária, a Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Zászlóalj megbízott kommunikációs tisztje közölte: második világháborús robbanószereket találtak egy étterem kerthelyiségében Budapesten, a Stadionoknál péntek délután.

2011.04.22 19:29MTI

A kommunikációs tiszt elmondása szerint a Hungária körút és a Stefánia út kereszteződésében egy étterem kerthelyiségének földmunkái során találtak több második világháborús robbanószert.
   
Először egy magyar "42 mintájú" kézigránátfejet, valamint egy nyolc centiméteres könnyű olasz aknavető gránátot találtak. Majd a műszeres átvizsgálás után előkerült még egy orosz repeszromboló gránát, tíz nyolc milliméteres puskalőszer, valamint tíz kilogramm robbanószer maradvány.     Ezeket összegyűjtötték és rendőri felvezetéssel a központi gyűjtőhelyre szállították. Itt később fogják megsemmisíteni a talált lőszereket - mondta Kerekesné Benedek Mária.
   
A talált robbanószerek miatt nagyjából két órára a Hungária körút belső két sávját és a Stefánia utat lezárták, az éttermet pedig kiürítették. Az útzárat hat óra körül oldották fel - tette hozzá a kommunikációs tiszt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.