Felépíthető a modern Magyarország

Rétvári: olyanok vádaskodnak, akik nem is ismerik az alaptörvényt

Rétvári Bence, a közigazgatási tárca parlamenti államtitkára szerint a hétfőn elfogadott alaptörvény lehetőségét ad a parlamenti demokrácia olyan formájának megteremtésére, amelyre a modern Magyarország felépíthető.

2011.04.22 14:26MTI

A közigazgatási tárca parlamenti államtitkára pénteken Budapesten gróf Tisza István miniszterelnök születésének 150. évfordulója alkalmából rendezett emlékprogramon és alapkőletételen kiemelte: ahogy Tisza Istvánról az ellenfelei alakítottak hamis képet, úgy akarják besározni az új alaptörvényt is, és ezért fogalmaznak meg hamis vádakat vele kapcsolatban.    
   
Rétvári Bence úgy fogalmazott: "Olyanok vádolják az alkotmányt, akik nem ismerik, akik nem is olvasták azt. Pedig az alaptörvény európai szintű jogvédelmet biztosít, új lehetőséget nyit meg a jogok érvényesítésében, kellő felhatalmazással lett megalkotva és a lehető legszélesebb körben lettek bevonva a választók az alaptörvény elfogadásába".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.