A Cafe del Rio-val sem úgy, ahogy...

Zöld pardon-para: Újbuda visszautasítja a vádakat

Újbuda vezetése csütörtöki közleményében visszautasította az LMP vádjait a Zöld Pardon és a Cafe del Rio közterület-használati díjával kapcsolatban.

2011.04.21 15:02MTI

Gajárszki Áron, az LMP újbudai frakciójának vezetője a hírszerző.hu-nak szerdán azt mondta, "mutyigyanút" sejt a háttérben, mert szerinte a 22 millió forintos összeg irreálisan alacsony. Újbuda vezetése csütörtökön úgy reagált, hogy az önkormányzat nem mérlegelhet szimpátia szerint a közterület-használati engedélyek előzetes elbírálásakor, ezért méltatlannak tartják az LMP vádjait.

Mint írták, az önkormányzat ebben az esetben hatóságként jár el, így nincs mérlegelési jogköre abban, hogy mely közterület-használati engedélyekről folytat előzetes tárgyalást. Újbuda kedden közölte, hogy szigorú feltételekhez köti a Zöld Pardon (ZP) és a Café del Rio közterület-használati engedélyének meghosszabbítását.


A két cégnek be kell fizetnie elmaradását, 2011-re kétszeres bérleti díjat kell fizetnie, a Riónak csatlakoznia kell a ZP által meghirdetett közbiztonsági és köztisztasági programhoz, be kell tartaniuk a törvény által előírt zajhatárértékeket, és vállalniuk kell, hogy 2011 decemberéig elhagyják a közterületet, illetve a felépítményeket elbontják és parkosítanak. Az újbudai önkormányzat csütörtöki testületi ülésén tárgyal a közterület-használati díjról szóló határozatról.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.