Ezt követően ünnepi köszöntőt mond

Hétfő délben írja alá az új alaptörvényt az államfő

Schmitt Pál köztársasági elnök április 25-én délben, a televízió nyilvánossága előtt a Sándor-palotában írja alá Magyarország, hét elején elfogadott új alaptörvényét.

2011.04.21 13:21MTI

Kiss Norbert, a Köztársasági Elnöki Hivatal társadalmi kapcsolatokért felelős hivatalvezetője elmondta: az államfő 14 órakor Horváth Gergely Domonkossal, a Magyar Posta igazgatóságának elnökével közösen ünnepélyes keretek között első napi bélyegzővel látja el a posta, új alaptörvény aláírása alkalmából kibocsátott ünnepi bélyegsorozatát.
   
A köztársasági elnök ezt követően, 19 órakor ünnepi köszöntőt mond a Magyarország új alaptörvényének aláírása alkalmából rendezett ünnepi hangversenyen a Művészetek Palotájában - fűzte hozzá.
   
Kövér László házelnök, az Országgyűlés elnöke kedden írta alá és küldte tovább Schmitt Pálnak Magyarország új, 2012. január 1-jén hatályba lépő alaptörvényét, amelyet a parlament ezt megelőzően hétfőn fogadott el, a kormánypárti politikusok és egy független képviselő szavazatával. A Jobbik-frakció tagjai nemmel voksoltak a határozathozatalon, míg az MSZP és az LMP képviselői nem vettek részt a szavazáson.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.