Hibás az Orbán-kormány politikája

Jobbik: az Orbán-kormány úgy táncol, ahogy Brüsszel fütyül

Szegedi Csanád kijelentette: a Jobbik felszólítja a kormányt, hogy a magyar soros uniós elnökség hátralévő néhány hónapjában álljon végre a sarkára és vessen fel a magyarságnak fontos ügyeket az európai közvélemény számára.

2011.04.21 12:56MTI

A Jobbik alelnöke és európai parlamenti képviselője szerint az "Orbán-kormány úgy táncol, ahogy Brüsszel fütyül". Ez egyrészt annak a hibás politikának köszönhető, hogy a magyar kormány az uniós elnökséget a "médiatörvénnyel nyitotta, majd az alkotmányozással folytatta", és ezzel teljesen elvonta az európai közvélemény figyelmét például a székely, érmelléki vagy délvidéki magyar önrendelkezés ügyéről, illetve a szlovák nyelvtörvényről és a Benes-dekrétumokról, "amelyek abszolút az európai jogrenddel ellentétesek".    

A jobbikos politikus szerint a kormány másik nagy hibája az volt, hogy "beleszállt egy olyan romastratégia kidolgozásába, amely a kelet-európai országok érdekeit nem képviseli és a cigány társadalommal szembeni elvárások helyett csak pluszpénzt biztosít az integrációhoz, ami nem egy működő konstrukció".    

A Jobbik éppen ezért felszólítja a kormányt, hogy a magyar elnökségből fennmaradó hónapokban irányítsák rá Európa figyelmét a szlovák nyelvtörvényre és a Benes-dekrétumokra; érje el, hogy a romastratégiában szerepeljen a "cigánybűnözés" kifejezés és annak felszámolása; valamint az uniós forrásokat ne látszatberuházásokra, hanem valódi munkahelyteremtésre fordítsák és ennek érdekében tárgyalják újra a kvótarendszereket is - különösen a cukorrépa, a sertrés, a szarvasmarha és a szőlő esetében.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.