Dilettáns és kiszámíthatatlan?

MSZP: csődbe vezet az Orbán-kormány energiapolitikája

Az MSZP szerdai közleményében az áll: a kormány energiapolitikai intézkedéseit 2011 első negyedévében továbbra is a káros politikai aktivitás, a koncepciótlanság, a rögtönzés, a dilettantizmus és a kiszámíthatatlanság jellemezte.

2011.04.20 16:51MTI

Az ellenzéki párt szerint a Fidesz ígéretei betarthatatlanok, az energiaárakat nem tudja kordában tartani. Az egyetemes szolgáltatásban a lakosság egyharmadánál 12-16 százalékkal emelkedtek a gázárak januártól, februártól átlagosan 3-5 százalékos villamos energia áremelkedés történt, a távhő és a földgáz árak szociális alapú támogatásának megszüntetése mintegy 1 millió háztartást érint kedvezőtlenül. Budapesten mintegy 220.000 távfűtéses lakásban drágult a távfűtés januártól. 2011 júliusától újabb áremelésre készülhetnek a földgázfogyasztók a vidéki - jellemzően ritkábban lakott - területeken a földgázelosztói tarifa elosztónként különböző mértékű megállapítása miatt - sorolja az MSZP közleménye.
   
Az árbefagyasztás stratégiája figyelmen kívül hagyja a gazdasági törvényszerűségeket, amely miatt a bizonyosan felmerülő többletköltségeket a későbbi időszakok energiafogyasztói vagy költségvetései fogják megfizetni. Ezen felül 2011. július 1-jétől romlik az ügyfélszolgálatok elérhetősége és csökken az ügyfélszolgálatok száma, egyszerűsödik a tartozás miatti kikapcsolás lehetősége és csökkennek a védendő fogyasztók jogai.
   
A szocialisták közleménye szerint az energiahatékonyság-növelő, illetve a megújuló energiaforrások felhasználásával kapcsolatban a kormányzat a hangzatos ígéreteken és bejelentéseken kívül gyakorlatilag nem tett semmit. Az Új Széchenyi Terv energetikai pályázatai tulajdonképpen a szocialista kormányok által kimunkált pályázati konstrukciók utódpályázatai. A panelprogramot 2011-ben gyakorlatilag az előző kormány eredményes előkészítő munkája tartja életben - írja az MSZP.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.