Forintnak tisztelegj!

MSZP: mélyponton a honvédelem költségvetési támogatása

Az MSZP szerint először fordul elő, hogy a honvédelmi kiadások nem érik el a bruttó hazai termék egy százalékát, amit súlyosbít a Honvédelmi Minisztériumot érintő 26 milliárd forintos költségvetési zárolás.

2011.04.08 11:17MTI

Iváncsik Imre országgyűlési képviselő pénteken sajtótájékoztatón felidézte: a Fidesz ellenzékben rendre azért kritizálta a kormányt, amiért alacsony a honvédelmi kiadások GDP-hez viszonyított aránya.

Az azonban - folytatta - még a pénzügyi válság alatt sem fordult elő, hogy ez egy százalék alá csökkenjen.


Az ellenzéki politikus arról is szólt, hogy a 250 milliárd forintos stabilitási tartalék létrehozása miatt a honvédelmi tárcától 26 milliárd forintot vontak el. Mint mondta, ezért létszámstopot kellett bevezetni, megtiltották a határozott idejű szerződéssel rendelkezők továbbfoglalkoztatását, 50 százalékkal csökkentették a túlórakeretet és leállították a fejlesztéseket.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.