Január 3-án nyíltak meg

KIM: továbbra is népszerűek a kormányablakok

A statisztikák szerint népszerűek az év elején megnyitott kormányablakok, az ügyfélszolgálatok márciusban 18.824 ügyben nyújtottak segítséget.

2011.04.04 15:36MTI

Ezzel csaknem 62 ezerre nőtt a kormányablakoknál intézett ügyek száma. Az elmúlt hónapban a legtöbben a családi pótlék igénylésében és az utazási költségtérítéssel kapcsolatban kértek segítséget - olvasható a KIM közleményében.

Emlékeztettek, hogy március 15. óta a határon túli magyarok is benyújthatják a kedvezményes honosítás iránti igényüket az integrált ügyfélszolgálatoknál.

Két hét alatt a KIM adatai szerint 296-an igényelték a kettős állampolgárságot a kormányablakokban. A 8-tól 20 óráig nyitva tartó integrált ügyfélszolgálatok jelenleg harminc ügykörrel működnek, de előkészítés alatt van a bővítés.

A KIM hangsúlyozta, hogy az egyablakos ügyintézés megvalósításával 2013 végére sikerül megteremteni azt az ügyfélbarát közigazgatást, amelyet évtizedek óta jogosan igényelnek az állampolgárok. A fővárosi és megyei kormányhivatalok ügyfélszolgálati irodái január 3-án nyíltak meg. A hivatalok ügyfélszolgálati irodái huszonkilenc helyszínen kezdték meg működésüket.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.