Az LMP is a "zöld útra" kíván lépni

Schiffer András: a zöldek képesek a kormányzásra

Schiffer András, az LMP parlamenti frakcióvezetője az európai zöldek pénteki budapesti sajtótájékoztatóján kijelentette: az utóbbi évek zöldsikerei Európa-szerte rámutatnak arra, hogy a 80-as, 90-es évek politológusi előítéleteivel szemben a zöldek képesek a kormányzásra.

2011.04.01 14:59MTI

Hozzátette: pártja a következő választásra kormányképes alternatívává kíván válni.
   
Kifejtette, reményei szerint nemcsak Nyugat-Európában, hanem a kontinens másik felén is reális lehetőség nyílik a zöldek kormányzására.
   
A magyar médiatörvénnyel kapcsolatban arról beszélt: meggyőződése, hogy a médiahatóságnak egészen biztosan lesznek olyan döntései, amelyek el fognak jutni a strasbourgi emberi jogi bíróság elé. Azt mondta, "nagy tétet tud tenni" arra, hogy lesznek európai jogba ütköző döntések. Mint fogalmazott, az LMP-től nem áll távol, hogy felvállalja az alapjogokat sértő precedensügyek képviseletét.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.