Jogos-e a túlórapénz a tűzoltóknak?

LMP: a kormány semmibe veszi a rendvédelmi dolgozókat

A Lehet Más a Politika szerint a kormány semmibe veszi a rendvédelmi dolgozókat.

2011.03.31 14:30MTI

Csütörtöki közleményében Vágó Gábor választmányi szóvivő és Dorosz Dávid, az Országgyűlés Honvédelmi és rendészeti bizottságának tagja felszólítja a kormányt, hogy hajtsa végre saját rendeletét, amelyben elismeri a tűzoltókat megillető túlórapénzek jogosságát.
   
Az ellenzéki politikusok tarthatatlannak nevezik, hogy a magát a nemzeti együttműködés kormányának nevező kabinet egyáltalán nem hajlandó együttműködni azokkal, akik az emberek biztonságáért nap mint nap az életüket kockáztatják.
   
Kitérnek arra, hogy az LMP csütörtökön részt vett a Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezetének kongresszusán. Elítélik "azt a végtelenül cinikus hozzáállást, amit a Fidesz az elmaradt járandóságok ügyében tanúsít" - közlik.
   
A képviselők azt is bejelentik, hogy az LMP képviseltetni fogja magát a Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezete és a partner szakszervezetek által szervezett április közepi demonstráción.
   
Az LMP szerint a kormány jelenlegi politikája nemcsak a rendvédelmi szervek hivatástudatát kezdi ki. Emlékeztetnek arra, hogy korábban a kormány egyoldalúan változtatta meg a köztisztviselőkkel kötött szerződéseket is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.