A Népesedési Kerekasztal javaslata a kormány felé

A családi pótlék legyen felajánlható?

A Népesedési Kerekasztal azt javasolja a kormánynak, tegye lehetővé, hogy a családi pótlékot és más alanyi jogon járó juttatásokat fel lehessen ajánlani egy állami pénzügyi alap számára, amelyből szegényebb családokat támogatnak.

2011.03.31 13:58MTI

Kopp Mária, a Semmelweis Egyetem Magatartástudományi Intézet igazgatóhelyettese a csütörtöki sajtótájékoztatón elmondta: az eredeti javaslatuk az volt, hogy közvetlenül felajánlható legyen a családi pótlék, de hiába volt kedvező ennek kormányzati fogadtatása, ezt nagyon bonyolult lett volna megoldani.
   
Kitért arra, hogy a Népesedési Kerekasztal csütörtöki ülése a család és a gyermek egészségvédő szerepével is foglalkozott. Hangsúlyozta: kutatások igazolják, hogy a szingliség a dohányzásnál is súlyosabban egészségkárosító hatású. Ezért azt szeretnénk elérni, hogy a népegészségügyi programokban jelenjen meg a család egészségvédő hatása.
   
Példaként egyebek mellett az érzelmi intelligencia fejlesztésére vonatkozó oktatási programok indítását említette. Kopp Mária jelezte, ennek részleteiről egyeztetnek a Nemzeti Erőforrás Minisztériummal.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.