Két gyerek vére tapad Tobin kezéhez

Már Navracsics is az ír gázoló kiadatását sürgeti

Az ír igazságügyi miniszterhez fordult Navracsics Tibor a 2000-ben Leányfalun két gyermeket halálra gázoló Francis Ciarán Tobin kiadatásának ügyében.

2011.03.30 07:11ma.hu

Az igazságügyi miniszter szerint ugyanis „aggodalomra ad okot”, hogy bár a dublini Legfelsőbb Bíróság legutóbb a férfi kiadatása mellett döntött, Tobin megfellebbezte ezt- tudósít szerdai számában a Népszava. „Egyre sürgetőbb, hogy ez az ügy minél hamarabb megoldást találjon, és ne árnyékolja be a két ország közötti együttműködést” – így Navracsics, aki hozzátette, tisztában van az ír bíróságok függetlenségével.

Megtört vagy csupán cinikus? A képen Francis Ciarán Tobin


Alan Shatter válasza még nem érkezett meg - olvasható a lapban -, de a két politikus hamarosan Luxembourgban találkozik, így várhatóan szóba kerül az ügy.

A lap felidézi, hogy Tobin 2000. április 9-én, Leányfalun előzés közben felhajtott a járdára, és ott két kisgyermeket ütött el a Volvójával. A 4 és féléves Zoltai Márton és másfél éves húga, a még babakocsiban fekvő Zoltai Petra azonnal életét vesztette. Tobin a kiérkező rendőröket ugyan megvárta, de hónapokkal később – november 30-án –, amint az útlevelét visszakapta, elhagyta Magyarországot, és Írországba utazott.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.