Több bűncselekmény miatt folyik az eljárás

Geréb Ágnes házi őrizetét meghosszabbították

Meghosszabbították a felfüggesztett szülész-nőgyógyász, Geréb Ágnes házi őrizetét. Geréb Ágnes és négy társa ellen tavaly június óta zajlik büntetőeljárás a Fővárosi Bíróságon.

2011.03.22 13:23MTI

A Fővárosi Bíróság sajtó-és nemzetközi kapcsolatok osztályának keddi közleménye szerint a Budai Központi Kerületi Bíróság (BKKB) múlt csütörtöki végzésében "a bűnismétlés veszélyére tekintettel" hosszabbította meg G. Ágnes gyanúsított házi őrizetét az első fokú bíróság határozatáig, legfeljebb azonban június 21-ig.
   
Geréb Ágnes ellen foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége és más bűncselekmény miatt  van folyamatban büntetőügy a Budapesti Rendőr-főkapitányság bűnügyi főosztálya életvédelmi osztályán.
   
A bíróság szerint "megalapozottan feltehető, hogy a most is büntetőeljárás és foglalkozástól eltiltás hatálya alatt álló gyanúsított szabadlábon hagyása esetén újabb hasonló jellegű, szabadságvesztéssel büntetendő cselekményt követne el. A napi rendszeres rendőri ellenőrzéssel járó házi őrizet szükséges és egyben elégséges is a kényszerintézkedéssel elérni kívánt célok biztosítására" - indokolta a döntést a BKKB.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.