Csekély mértékben emelkedett az álláskeresők száma

Több a munkanélküli Borsodban

Csekély mértékben, 0,3 százalékkal emelkedett a munkanélküliség Borsod-Abaúj-Zemplénben februárban a januárihoz képest, a megyében így 80.500-an voltak állás nélkül.

2011.03.21 10:32MTI

A megyei kormányhivatal munkaügyi központjának tájékoztatása szerint a nyilvántartott álláskeresők alapján számított munkanélküliségi ráta 27,2 százalékot tett ki, ez 12 százalékponttal haladta meg az országos mutatót.
   
Encs és Gönc térségében ez arány meghaladta az 50 százalékot. A nyilvántartott munkanélkülieknek majd' tizede pályakezdő volt, számuk meghaladta a 7.700-at.
   
A munkaügyi szakemberek ugyanakkor örvendetesnek tartják, hogy februárban a munkáltatók 4.600 új állást ajánlottak fel 650-nel többet, mint januárban. Igaz, a legtöbb állásajánlat valamilyen támogatási formához kötött volt, közhasznú, közcélú munka, amelyeket elsősorban önkormányzatok hirdettek meg.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.