Most lesz majd jó tanárnak lenni?

Hoffmann Rózsa: 2013-ban lép életbe a pedagógus-életpályamodell

A közoktatási reform részeként 2013-ban lép életbe a pedagógus-életpályamodell, a törvény nagyobb megbecsülést, társadalmi elismerést nyújt majd a szakterületen dolgozóknak.

2011.03.17 14:36MTI

Hoffmann Rózsa, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium oktatásért felelős államtitkárának közlése szerint a pedagógusok fizetése is emelkedni fog, arra a költségvetés 100 milliárd forintot különít majd el, a forrását azonban még elő kell teremteni.

Hoffmann Rózsa
elmondta, hogy a közoktatási koncepció néhány héten belül a kormány elé kerül. Kidolgozását az indokolta, hogy a 2003-ban hozott törvény túlszabályozott volt, az elmúlt években több mint százszor változtattak rajta, mégis rossznak bizonyult - fogalmazott. Az államtitkár szavai szerint az alakuló új törvény lazább szerkezetű lesz, nagykorúként kezeli az alkalmazóit, lényegében a lelkiismeret, a felelőség és a szakmai tudás jelenti alappillérét.

A gyerekekkel szembeni elvárásoknál a munkára, a kötelességtudatra helyezi a hangsúlyt.

Hoffmann Rózsa magyarázata szerint a 2003-as, tartalmi követelményeket alig támasztó nemzeti alaptanterv nem vált be, erre vezethető vissza, hogy az elmúlt években átlagosan romlottak a tanulmányi eredmények. Az új koncepcióban a megszerzett ismeretek gyakorlati alkalmazása, a képességfejlesztés különös figyelmet kap - tette hozzá.


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.