Már járni is tud

Látványosan javul a fejbelőtt amerikai képviselőnő állapota

Látványosan javul a január elején Tucsonban fejbelőtt demokrata képviselőnő állapota - állítják Gabrielle Giffords orvosai, akik szerint a politikus már járni is tud segítséggel.

2011.03.11 21:09MTI

A Giffords állapotáról pénteken tartott houstoni sajtóértekezleten a kezelőorvosok elmondták, hogy a politikus memóriája és beszéde is annyit javult, hogy már összetett mondatok megfogalmazására is képes, mint például: fáradt vagyok, aludni szeretnék menni.

A 40 éves Giffords a javulás ellenére továbbra sem emlékszik a merényletre.

Az orvosok biztosat még nem mondtak, de továbbra is azt szeretnék elérni, hogy a képviselőnő áprilisban személyesen jelenhessen meg az Endeavour űrsikló utolsó fellövésén, amelynek parancsnoka a férje, Mark Kelly lesz.

Giffords koponyájából - a homloklebenyt és a bal agyfélteket ért sérülés miatt - továbbra is hiányzik egy darab, amelyet várhatóan májusban implantátummal pótolnak.

A képviselőre és támogatóira január 8-án egy bevásárlóközpontban tartott politikai rendezvényen nyitott tüzet - feltételezések szerint egy elmeháborodott - merénylő, aki hat embert, köztük egy gyermeket megölt, Giffordson kívül pedig további 12 embert sebesített meg.


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.