A Himnusz első sorával kezdődik?

A Nemzeti hitvallás lehet a címe az alkotmány bevezetőjének

A Nemzeti hitvallás lehet a címe az új magyar alkotmány bevezetőjének több lap értesülése szerint.

2011.03.08 07:13ma.hu

Schmitt Pál köztársasági elnök korábban azt kérte, hogy az új alaptörvény bevezetőjét ne preambulumnak nevezzék, mert az nem magyar kifejezés - emlékeztet a Népszabadság.

Gulyás Gergely, a Fidesz-KDNP alkotmányszövegező bizottságának tagja a lapnak arról beszélt, hogy az új alkotmány nem tartalmaz majd olyan szabályozást a magzati élettel kapcsolatosan, amely szükségessé tenné a hatályos magzatvédelmi törvény módosítását.

Hozzátette azonban azt is, helytelennek tartaná, ha a szöveg nem rögzítené azt az állami kötelezettséget, amely ma is fennáll a magzati élet védelmében.

A Magyar Hírlap szerint az alkotmány a Himnusz első sorával kezdődik majd, és a szövegben utalás lesz a Szent Koronára és a kereszténységre is. A lap szerint átalakulhat a bírói önigazgatás, az államfő több területen erősebb jogosítványokat kaphat, az önkormányzati ciklus pedig öt év lenne.


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.