Ellenezték az ott lakók

Maradnak a "kommunista" utcanevek Óbudán

Nem változik meg 11 utca kommunizmushoz köthető elnevezése Óbuda-Békásmegyeren, miután az ott lakók többsége ellenezte a módosítást.

2011.03.03 17:22MTI

Az önkormányzat csütörtöki közleménye szerint a változtatást a Jobbik kezdeményezte január végén, megnevezve 11 olyan utcát, amelyeket a "munkásmozgalomhoz és kommunista diktatúrához köthető" személyekről neveztek el. Bús Balázs polgármester javaslatára a képviselő-testület akkor úgy döntött, hogy csak akkor kezdeményezik a módosítást, ha az ott lakók több mint 50 százaléka ezzel egyetért.

Közlésük szerint a személyre szólóan kiküldött 7.077 levélre 1.400-an válaszoltak, közülük 1.182-en elutasították a kezdeményezést.

A Jobbik az önkormányzat tájékoztatása szerint a többi közt a Koltói Anna, Arató Emil, Ságvári Endre és Hollós Korvin Lajos utcák neveit változtatta volna meg.


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.