Szerintük elfogadhatatlan a kormány terve

Nem kér a korkedvezmény megcsonkításából a BRDSZ

A Belügyi és Rendvédelmi Dolgozók Szakszervezete (BRDSZ) főtitkárának közlése szerint a BRDSZ elfogadhatatlannak tartja, hogy "a reformcsomagnak nevezett, legújabb megszorító intézkedések" során kilátásba helyezték a fegyveres testületeknél dolgozók korkedvezményes nyugdíjba vonulási lehetőségének megszüntetését.

2011.03.02 12:36MTI

Bárdos Judit közleménye szerint a rendőrök, tűzoltók, katasztrófavédők megdöbbenéssel értesültek törvényes jogosultságaik egyoldalú megcsonkításának híréről. A BRDSZ felszólítja a kormányt, hogy azonnal hívja össze a Rendvédelmi Érdekegyeztető Fórum soron kívüli ülését - írta a szakszervezet főtitkára.
   
A BRDSZ a leghatározottabban szót emel az intézkedés bevezetése ellen. Tiltakozik, hogy "ismételten riogassák" a hivatásos állományból már nyugdíjba ment kollégákat. A szakszervezet kifogást emel az ellen, hogy kétségessé tegyék a már megszerzett és törvényekben rögzített jogokat, azokat megcsonkítsák a rendvédelem területén - olvasható a közleményben.
   
A BRDSZ úgy ítéli meg, hogy ezzel a bejelentéssel a politikai döntéshozók egy olyan megállíthatatlan és visszafordíthatatlan folyamatot indítottak el, amelynek következményeivel a bejelentők nem számoltak.
   
A közlemény szerint a Széll Kálmán Tervben nyilvánosságra hozott, a szolgálati viszonyban álló munkavállalók életét súlyosan befolyásoló döntések előzetes egyeztetése ismételten elmaradt, pedig erre a tárca vezetőitől korábban ígérteket kaptak. A BRDSZ ezért tiltakozását fejezi ki a társadalmi párbeszéd teljes kizárása, a belügyi ágazatban működő érdekegyeztető fórumok semmibe vétele, negligálása miatt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.