Jobbik: ez egy kíméletlen megszorító csomag

Széllelbélelt kísérletnek nevezték a Széll Kálmán Tervet

A Jobbik elnöke szerint a kedden bejelentett kormányzati Széll Kálmán Terv egy "széllelbélelt" kísérlet a magyar gazdaság megmentésére, de valójában csak egy a betegeket, nyugdíjasokat és munkanélkülieket sanyargató megszorító csomag.

2011.03.01 13:34MTI

Vona Gábor keddi sajtótájékoztatóján leszögezte: a Széll Kálmán Terv megvalósulása esetén bár valóban csökkenteni fogja az államadósságot, de csak ideiglenesen, és az újratermelődését sem fogja megakadályozni, a "megszorításokkal elérendő tartós növekedés pedig csak délibáb".     Az ellenzéki pártelnök szerint a bejelentett intézkedések fő áldozatai a lecsúszás előtt álló középosztály tagjai és a már lecsúszott csoportok lesznek.
Vona Gábor hangsúlyozta: az Orbán-kormány ráadásul az előző nyolc év kormányainak megszorító csomagjaira teszi rá a saját intézkedéseit és ezzel olyan áldozatot vár el a magyar társadalomtól, amelynek teljesítésére az "már régen nem képes".     Az ellenzéki pártelnök szerint a Széll Kálmán Tervnek "IMF-diktátum szaga van" és a kormány ezzel feladja a meghirdetett gazdasági szabadságharcot.    

A Jobbik ezen intézkedések helyett kitart amellett, hogy újra kellene tárgyalni az államadósságot; a 4-6 százalékos gazdasági növekedés érdekében talpra kellene állítani a magyar mezőgazdaságot és élelmiszeripart; illetve a segélyek helyett a közmunkák kifizetésére be kellene vezetni országosan a szociális kártyát és ennek hátteréül a szociális bolthálózatot is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.