Az LMP még ül rajta kicsit

Csak a Fidesz és az MSZP változtatna a választási rendszeren eddig

Egyenlőre csak a Fidesz és az MSZP nyújtott be javaslatot a választási rendszer megváltoztatására, az LMP még készíti azt.

2011.02.17 07:14ma.hu

Az MSZP-s szisztéma arányos eredményt hozna, a kormánypárti javaslat pedig a Fidesznek kedvezne a legkevésbé - írja csütörtöki számában a Népszabadság.

Ez utóbbi magyarázata: a korábban sokkal aránytalanabb rendszerötletekkel előálló Fidesznek most már nem érdeke, hogy bárkinek is esélye legyen megszerezni a kétharmados többséget.

A beadott javaslatok nem rendezik a visszaélésekre lehetőséget adó ajánlószelvény-rendszer problémáját és rendezetlen egyelőre a külhoni magyarok szavazása is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.