Tarnai az új alkotmány mellett érvelt

KDNP: szükség van egy időtálló alaptörvényre

Tarnai Richárd, a KDNP egyik vezérszónoka az új alkotmány elkészítése mellett érvelve hangsúlyozta, hogy szükség van egy olyan alapra, amelyre fel lehet építeni a törvényeket és amely kiállja az idő próbáját.

2011.02.15 12:41MTI

A képviselő az új alkotmány szabályozási elveiről szóló határozati javaslat keddi általános vitájában leszögezte: az elmúlt húsz évben akuttá vált a demográfiai probléma, de az élet, a családok és a gyermekek védelme nem jelenik meg kellő súllyal a hatályos alaptörvényben.

Emellett kitért a környezet és a jövő nemzedékek valamint a közösségi tulajdon védelmének szükségességére.

Felhívta a figyelmet arra is, hogy a koncepció javaslatot tesz két fontos államcélra, a rászorultakról való gondoskodásra és az ifjúság védelmére is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.