2006 "nem jelentett demokratikus problémát"?

Kósa: a szocialisták állnak Magyarország lejáratása mögött

A Fidesz ügyvezető alelnöke szerint a szocialisták Magyarországot lejárató kampányt folytatnak. Kósa Lajos csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján arról is beszélt, hogy felemásnak tartja az Európa Tanács érzékenységét a demokráciával kapcsolatban.

2011.01.27 17:44MTI

A politikus hangsúlyozta: a magyar európai parlamenti (EP) képviselők a magyar választóknak tartoznak felelősséggel, a magyar érdekeket kell szolgálniuk, ebbe pedig nem fér bele, hogy Magyarországot lejárató, alaptalan kampányt szervezzenek. Hozzátette, a szocialisták szándékai "szerencsétlenül" találkoznak más olyan erőkkel - például a különadóval sújtott nagyvállalatokkal -, amelyeknek érdekükben áll a magyar kormány pozícióját gyengíteni.

A Fidesz arra kéri a szocialistákat, állítsák le kampányukat - közölte, megjegyezve, hogy ez a kampány "szemmel láthatólag" semmivel sem erősíti a szocialisták magyarországi pozícióját. Kósa Lajos minderről azzal összefüggésben beszélt, hogy a Magyar Nemzet csütörtöki számában arról írt: a magyar kormányt lejárató levelet köröztetett a magyar szocialista delegáció az EP-ben napokkal azelőtt, hogy Orbán Viktor miniszterelnök bemutatta a magyar uniós elnökség programját a strasbourgi intézmény ülésén.

Ez az anyag "a napnál világosabban jelzi, hogy ők állnak az egész lejárató kampány mögött" - mondta Kósa Lajos, aki szerint a dokumentum számos csúsztatást, félretájékoztatást tartalmaz.

Az EP-ben nem annyira közismert, hogy a szocialisták folyamatosan hazudnak, így sokan felülhettek ennek az anyagnak - jegyezte meg.


Felidézte: szerdán az Európa Tanács ülésén - a szocialisták indítványára - téma volt a magyar demokrácia ügye, ahol "megpróbálták kierőszakolni", hogy a tanács kezdjen monitoring eljárást Magyarország ellen, ez azonban kudarcba fulladt, azaz "nem értek el eredményt a szocialisták".

Kósa Lajos
tájékoztatóján elhangzott: az, hogy 2006 őszén "a rendőrség törvénytelen eszközökkel, törvénytelen módszerekkel és eljárásokkal, Gyurcsány Ferenc irányításával (...) emberek tucatjait verte véresre", "nem jelentett demokratikus problémát a tanácsnak. Annyit bírtak csak mondani, (...) a rendőri brutalitás még mindig súlyos problémát jelent több európai országban". A Fidesz alelnöke ennek alapján azt mondta, felemás az Európa Tanács érzékenysége a demokráciával kapcsolatban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.