Szabálytalanságok a köbön

Újabb csontvázakat ásott elő az ÁSZ a fővárosi önkormányzatnál

Büntetőfeljelentést tett az Állami Számvevőszék (ÁSZ) a fővárosi önkormányzatnál talált hiányosságok és szabálytalanságok miatt.

2011.01.25 11:05MTI

Az ÁSZ-vizsgálatról Bagdy Gábor, az október óta új vezetésű önkormányzat pénzügyekért felelős főpolgármester-helyettese és Sepsey Tamás, az ÁSZ főigazgató-helyettese tartott sajtótájékoztatót a budapesti Városházán, kedden.

A számvevőszék az önkormányzat 2009 és 2010 első féléve közötti működését vizsgálta.

A jelentésről készített összefoglaló szerint a főpolgármesteri hivatal nem rendelkezett kockázatkezelési, valamint a szabálytalanságok kezelésére vonatkozó eljárásrenddel.

Mint írták, a költségvetési kiadások teljesítése során a gazdálkodás folyamatában kulcsszerepet betöltő belső kontrollok (szakmai teljesítményigazolás, utalványok ellenjegyzése) gyengék voltak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.