Európai hisztéria

Semjén: magyarországi szociálliberális körök gerjesztik a médiatörvény körüli hisztériát

Semjén Zsolt szerint bizonyos magyarországi szociálliberális körök gerjesztik a médiatörvény körüli európai hisztériát. A miniszterelnök-helyettes hangsúlyozta: a magyar uniós elnökségi programot minden frakció támogatta a szerdai strasbourgi kormányfői meghallgatáson.

2011.01.20 17:36MTI

A hazai szociálliberális körök által gerjesztett támadások nyilvánvalóan ártanak Magyarországnak – emelte ki a miniszterelnök-helyettes csütörtökön az MTI-nek nyilatkozva. Szerinte a bírálók általában támadják a jogszabályt, konkrétumok megnevezése nélkül.

Ha egy-egy pontra némi bizonytalankodás után rámutatnak, akkor rövid időn belül kiderül, hogy az a passzus megtalálható az egyes uniós tagállamok médiatörvényeiben - mondta Semjén Zsolt.


Azzal a gyakran elhangzó kritikával kapcsolatban, hogy a médiahatóság élén álló Szalai Annamária politikailag elfogult, Semjén Zsolt azt mondta: érdemes megnézni a korábbi média testületek összetételét. Ennek alapján Szalai Annamária, vagy akár a médiatanács többi tagja egy hajszállal sem kötődik jobban a politikai körökhöz, mint például Révész T. Mihály, vagy Hajdu István a szocialista, illetve Majtényi László a szabad demokrata körökhöz - tette hozzá.

A szerdai strasbourgi meghallgatáson történtekkel kapcsolatban kiemelte: az egész Európai Parlament a szélsőbaltól a szélsőjobbig egyhangúlag támogatta a magyar elnökségi programot. Nagyon fontos, hogy szétválasszuk a médiatörvény körüli hisztériát és a magyar elnökséget – hangsúlyozta Semjén Zsolt

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.