Nem nyomoznak a katasztrófa-adományok után

ORFK: a rendőrség nem kapott bejelentést adományok eltűnése miatt

A rendőrség nem kapott bejelentést arról, hogy a vörösiszap-katasztrófa áldozatainak gyűjtött nagy értékű adományok tűntek volna el.

2011.01.19 20:38MTI

A rendőrség ilyen, vagy ehhez hasonló bűncselekmények ügyében nem nyomoz, nem folytat semmilyen eljárást - közölte Timár Zoltán, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivői irodájának vezetője szerdán az MTI-vel.

Gőgös Zoltán szocialista képviselő szerdán tartott sajtótájékoztatóján közölte, hogy írásbeli kérdéssel fordult Pintér Sándor belügyminiszterhez, mert "a katasztrófa által sújtott térségében olyan hírek terjedtek el, hogy a rendőrség nyomozást indított bizonyos nagy értékű adományok eltűnése miatt".

Az ellenzéki politikus úgy fogalmazott: rossz lenne, ha ilyen hírek vagy álhírek mérgeznék a közéletet a térségben. Hozzátette, hogy a miniszternek 15 napja van a válaszadásra, de reméli, hogy ez hamarabb meg fog történni, mert - mint mondta - nem lenne jó, ha az adományok szétosztása közben "ilyen félreértelmezhető hírek" terjednének el.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.