Hatalmas tűzijáték-detonáció

Robbanás egy kínai petárdagyárban

Legkevesebb hat halálos áldozata és 22 sérültje van egy közép-kínai petárdagyárban bekövetkezett robbanásnak.

2011.01.19 17:53MTI

A Honan (Henan) tartományi Luoho (Luohe) városban helyi idő szerint délután röviddel öt óra előtt történt a detonáció és szemtanúk elmondása szerint az üzem nagy részét leromboló robbanássorozat este nyolc óráig tartott - jelentette a Hszinhua hírügynökség.

A szakemberek azt valószínűsítik, hogy az áldozatok száma emelkedni fog, mivel a dolgozók közül sokan nem tudtak kimenekülni a gyártósorok mellől.

Kínában a holdnaptár szerinti újév előtt gyakoriak a tűzijáték gyárakban előforduló balesetek, robbanások, amiket többnyire a termelés fokozása miatti kapkodással, gondatlansággal magyaráznak.

Az idén február harmadikán kezdődik a kínaiak legnagyobb családi ünnepe, a tavaszünnep, s a kínaiak ezen a napon lépnek be a Nyúl évébe.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.