Folyamatos lehűlés jön

Ködös, hideg idő következik

Hétfőn az Északi-középhegység vidékén és északnyugaton párás, erősen felhős időre számíthatunk, másutt jobbára napos időben lesz részünk.

2011.01.17 08:53idokep.hu

A gyenge délkeleti légmozgásban 8 és 11 °C közé melegszik a levegő, de a felhősebb helyeken ez alatti értékeket mérhetünk.

Kedd virradóra sokfelé párássá válik a levegő, több helyen köd képződik, az eleinte kevésbé felhős déli területeken is borultságig növekszik a felhőzet. -2 és +2 °C közötti minimumértékek várhatóak.

Napközben párás, nyirkos időre készülhetünk, a sokfelé zárt felhőtakaró elsősorban a Dunántúlon szakadozhat fel, valamint magasabb hegyeinken számíthatunk napsütésre.

Az északnyugatira forduló légmozgás gyenge lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 4 és 7 °C között alakul, de egy-két naposabb helyen melegebb is lehet.

A folytatásban fokozatosan lehűlésre, erősödő ködhajlamra és egyre több felhőre készülhetünk. Éjszakánként megjelennek a fagyok.

Orvosmeteorológia

Hétfőn nem várható számottevő fronthatás, azonban a tartósan ködös, párás területeken élőknél fokozódhatnak az ízületi fájdalmak. A napos időben megtett séta jelentősen feldobhatja hangulatunkat. Az időjárás kedvez a vírusok terjedésének, öltözködjünk rétegesen, igyunk méregtelenítő teát a megfázás elkerülése végett, fogyasszunk vitaminokban gazdag ételeket, sok gyümölcsöt és zöldséget, a téli időszakban szüksége van szervezetünknek a hasznos anyagok pótlására!

Közlekedésmeteorológia

Hétfőn hajnalban helyenként sűrű ködfoltok képződhetnek, melyek néhol tartósan is megmaradhatnak, ezeken a területeken vezessünk lassabban és tartsunk nagyobb követési távolságot, kerüljük a hirtelen fékezéssel járó helyzeteket! A derültebb tájakon csupán a napsütés zavarhatja meg a vezetők figyelmét. Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Hójelentés

Mátraszentistván 0-30 cm
Eplény - 40-50 cm
Kékestető 0-15 cm
Visegrád - Nagyvillám 0-15 cm
Szilvásvárad 5-10 cm
Sátoraljaújhely 0 cm
Dobogókő 0-5 cm
Bánkút 0-2 cm
Nagy Hideg-hegy 0 cm
Mátraszentlászló 0 cm
Tokaj Kopasz-hegy 0 cm
Budapest, Normafa 0 cm
Zebegény 0 cm

Az enyhe idő hatására a korábbi hó nagy része már elolvadt, csak a sípályákon és a magasabb hegyekben találunk hóval borított területeket. Az enyhe idő folytatódik, friss hó a közeljövőben nem várható, legkorábban csütörtökön lehetnek újra hózáporok.

Felhőkép

Széltérkép

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.