Pintér és Hatala elégedett

Kamu volt a budapesti rendőrfőkapitány menesztése

Pintér Sándor belügyminiszter és Hatala József országos rendőrfőkapitány is elégedett a budapesti rendőrfőkapitány szakmai munkájával - ezek szerint menesztik Tóth Tamást.

2011.01.14 12:14MTI

A Népszava írása szerint a rendőrségen korábban kész tényként kezelték, hogy január elsejével leváltják a budapesti rendőrfőkapitányt, de állítólag haladékot kapott.

Akár már februárban leválthatják, más vélemények szerint csak a magyar EU-elnökséget követően menesztik Tóth Tamást, addig azonban csak szoros felügyelet alatt dolgozhat - olvasható a Népszavában.

A Belügyminisztérium közleménye szerint a tárca és az országos rendőr-főkapitányság nem osztja a napilap álláspontját, amely szerint a BRFK-n kritikus helyzet alakult ki, az az állítás pedig értelmezhetlen, hogy a főkapitány csak szoros felügyelet alatt dolgozhat.

A napilap állítására, hogy a budapesti főkapitány kinevezését a belügyminiszter nem támogatta, a tárca úgy reagált: Tóth Tamást az országos rendőrfőkapitány javaslatára Pintér Sándor nevezte ki.

Emlékeztettek arra is, hogy a budapesti rendőrfőkapitányt - Pintér Sándor előterjesztésére, az országos rendőrfőkapitány javaslatára - dandártábornokká nevezte ki a köztársasági elnök 2010. november elsejei hatállyal.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.