Enyhítést kérnek

Ön soknak találja a nyolc év hat hónapot? Zuschlag igen

A Zuschlag Jánosra első fokon kiszabott nyolc év hat hónapos börtönbüntetés jelentős enyhítését kérte védencével szemben Kovács M. Gábor ügyvéd, az egykori szocialista politikus és társai ellen folyó büntetőper másodfokú tárgyalásán kedden a Szegedi Ítélőtáblán.

2011.01.12 10:16MTI

A védő szerint a kiszabott büntetés nem áll arányban a bűncselekmények tárgyi súlyával.

Az ügyvéd a perbeszédében elsősorban a bűnszervezet minősítést és a bűnszervezetben elkövetést vitatta, és nem látta bizonyítottnak az üzletszerű elkövetést sem.


Az első fokon eljárt Bács-Kiskun Megyei Bíróság szerint Zuschlag János és társai részben fiktív civil szervezeteket felhasználva szabálytalanul költöttek el több mint 72 millió forint közpénzt.

Az összeg egy részéből baloldali politikai ifjúsági szervezetek rendezvényeit, táborait finanszírozták, illetve a pénzt a kiskunhalasi MSZP-alapszervezet működtetésére fordították.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.