A felmelegedés szaporíthatja a bacikat

Belvíz- Hepatitisfertőzés ellen oltják be Újfehértó lakosait

Hepatitisfertőzés ellen oltják be a lakókat Újfehértó belvízzel érintett településrészén - közölte Nagy Sándor polgármester szerdán az MTI-vel.

2011.01.05 15:06MTI

A független önkormányzati vezető tájékoztatása szerint a megelőző intézkedésre a várható enyhülés miatt van szükség, mivel az olvadó hó és jég az emésztőgödrök vízszintjét megemelheti, azok kiönthetnek, ezért fokozódik a fertőzés veszélye.

Nagy Sándor hozzátette: arról, hogy a mályváskerti településrészen hány embert kell beoltani hepatitisfertőzés ellen, s mennyi vakcina szükséges, péntekre készül el az összesítés. Az előzetes számítások szerint százötven ház lakói lehetnek érintettek, az emberek oltását várhatóan hétfőn kezdi el a tisztiorvosi szolgálat.

Külön figyelmet fordítanak a vezetékes ivóvízrendszer ellenőrzésére, ezt a szolgáltató végzi - mondta Nagy Sándor. Az előrejelzések szerint felmelegedésre és mintegy tíz milliméter csapadékra lehet számítani a hét vége felé, s ez újra nehezíti majd a belvízhelyzetet a szabolcsi kisvárosban.

Jelenleg három szivattyútelep dolgozik Újfehértó elöntéssel érintett településrészén, több utcaszakaszt pedig még mindig lezárva tartanak. A város újabb három szivattyút kapott, így tizenegyre nőtt a belvízi védekezésben bevethető gépek száma.

Az önkormányzat számlavezető bankja korábban félmillió forintot adományozott, a pénzből tömlőket vásároltak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.