Menesztették a "nárcisztikus" Mong Attilát?

Egy percre elhallgatott a Kossuth rádió

6 óra 15 perckor egy percre elhallgatott a Kossuth rádió ma reggel, ekképp tiltakozván a hajnalban elfogadott médiatörvény ellen. Információink szerint az akcióban részt vevő műsorvezetőt, Mong Attilát felfüggesztették állásából.

2010.12.21 12:54ma.hu

Ma reggel hat óra után egy percre elhallgatott az MR1-Kossuth rádió. A műsorvezető, Mong Attila döntését a következőképp indokolta (itt meghallgatható!):

"Az éjszaka az Országgyűlésben elfogadták az új médiatörvényt. Az érvényben lévő törvény és a rádió szabályzata szerint hírhez véleményt nem fűzhetek. Ezért a szerkesztővel, Bogár Zsolttal egyetértésben egy percig inkább néma csöndben maradok. A 180 percből tehát egy perc, néma csönd következik."


Információink szerint a Kossuth főszerkesztője, Gazsó L. Ferenc a műsor után azonnal magához hívatta a műsorvezetőt, és felfüggesztette a munkavégzés alól. Ugyanez vonatkozik Bogár Zsoltra is.

Az, hogy a felfüggesztés végleges eltiltást takar-e, egyelőre nem tudni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.