Marad a belvízvédelmi készültség

Még mindig csaknem 588 négyzetkilométer áll víz alatt Békésben

Még mindig csaknem 588 négyzetkilométer áll víz alatt Békésben, a belvízvédelmi készültség mértéke sem változott a térségben - közölte a Körös-vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság kedden az MTI-vel.

2010.12.14 16:39MTI

A tájékoztatás szerint az igazgatósághoz tartozó tíz belvízvédelmi szakaszból négyben harmadfokon, hatban pedig másodfokon védekeznek.

A vízügyi szervezet 30 állandóan telepített szivattyútelepéből 26 működött az elmúlt 24 órában éjjel-nappal, azokat további 20 mobilszivattyú egészítette ki.

A berendezések egy nap alatt 7 millió köbméter vizet emeltek át a főbefogadó folyókba, s ezzel december eleje óta már 90 millió köbméter vizet szivattyúztak el.

A védekezési munkálatokban 241 ember vett részt, például kotrási munkálatokat végeztek Szarvas, Örménykút, Ecsegfalva, Okány, Vésztő és Szeghalom térségében a belvízelvezető csatornáknál.

Az önkormányzatok közül még mindig Szarvas és Telekgerendás védekezik a legmagasabb szinten a belterületi elöntések ellen. További 18 településen másodfokú, míg 11-ben elsőfokú a riasztás.


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.