"A képzési színvonal emeléséhez pénz is kell"

Hoffmann: a vitairat nem szól a vizsgaalkalmak számáról

Még tart a felsőoktatási törvényhez készített vitairat véleményezése - mondta a 180 percben az oktatásért felelős államtitkár. Hoffmann Rózsa hangsúlyozta: a változtatásokhoz, a képzési színvonal emeléséhez pénz is kell, a politikának pedig az a feladata, hogy előteremtse az eszközöket.

2010.12.08 09:07MTI

A felsőoktatási törvényhez készített vitairat véleményezésére még néhány nap hátra van, ezután kerül az irat a kormány, majd törvényjavaslat formájában a parlament elé - mondta az MR1-Kossuth Rádió reggeli műsorában Hofman Rózsa államtitkár.

Megjegyezte, hogy a hallgatói önkormányzatok állításával szemben a vitairat nem tartalmazza, hogy hányszor próbálkozhat egy vizsgával egy diák, a leendő törvénnyel azonban valóban változtatni szeretnének a lazaságon.

A felsőoktatásról, a közoktatásról és a tanári életpályáról készülő törvényekkel kapcsolatban megjegyezte, hogy vitairatokat tettek közzé, ami eddig szokatlan törvényalkotási eljárás.

Az oktatásért felelős államtitkár utalt arra is, hogy a változtatásokhoz, a képzési színvonal emeléséhez pénz is kell.

A politikának az a feladata, hogy előteremtse az eszközöket - mondta Hoffman Rózsa.


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.