Súlyos vádak pontba szedve

Legfőbb Ügyészségen a Biszku-ügy

Felterjesztették kedden a Legfőbb Ügyészséghez Biszku Béla ügyét - mondta el Skoda Gabriella a Fővárosi Főügyészség szóvivője a Magyar Nemzetnek.

2010.12.01 07:20Magyar Nemzet

A lap a szerdai számában felidézi: a főügyészség október végén elutasította a feljelentést, mert szerinte Biszku Béla nem követte el az el nem évülő emberiesség elleni bűncselekményt. A Biszku Béla elleni eljárást október 21-én Gellért Ádám kezdeményezte.

A Magyar Nemzet idézi a jogi tanácsadó beadványát, ami szerint a Kádár-rendszer belügyminisztere, az állampárt Politikai Bizottságának tagja felelőssé tehető azért, hogy Maléter Pált, Szilágyi Józsefet, Gimes Miklós és Nagy Imrét 1958 nyarán koncepciós eljárásban halálra ítélték, majd kivégezték.

A feljelentő november 16-án panasszal élt a döntés ellen, és azt kérte a Legfőbb Ügyészségtől, hogy helyezzék hatályon kívül a főügyészség szerinte megalapozatlan határozatát, és rendeljék el a nyomozást.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.