A Parking Kft.-nek nincsenek parkolási eszközei

Blama és botrány-szag a fővárosi parkolás körül

Egyetlen parkolójegy-kiadó automatája sincs a budapesti Parking Kft.-nek, de januártól ők szedik a parkolási díjakat a fővárási tulajdonú közterületeken.

2010.11.29 07:18Népszabadság

A Népszabadság a hétfői számában "Parkolás jegelve" című cikkében azt írja, hogy a 430 parkolójegy-kiadó automata és más eszközök beszerzésére 1,1 milliárd forintot szavazott meg a közgyűlés.

A szeptemberben kiírt közbeszerzési tenderre viszont egyetlen ajánlat sem érkezett.

A lap említést tesz a korábbi ígéretekről: Wintermantel Zsolt fideszes fővárosi képviselő korábban a fővárosi vitában kijelentette, ha a Fidesz nyer Budapesten csökkentik a BKV-jegyárakat és ezzel a parkolási díjakat is. Budapesten három nagy parkolási társulás van: a Budapesti Önkormányzati Parkolási Társulás mellett a Centrum, míg az V. kerület saját céggel működik.

A fővárosban működő mintegy 2000 automata révén beszedett parkolási díj évi hatmilliárd forint bevételt jelent az önkormányzatoknak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.