-6 fok is várható

Többfelé jósolnak havat! Öltözzenek melegen

Csütörtökön változóan felhős lesz az ég, délen és keleten lehet több napsütés.

2010.11.25 07:25idokep.hu

Kora estétől délnyugaton már előfordulhat kisebb eső, zápor, a magasabb területeken hózápor. A gyenge szél csak északkeleten élénkülhet meg átmenetileg. A csúcshőmérsékletek mindössze 4 és 8°C közé várhatóak.

Pénteken reggel a Dunántúlon változóan, másutt erősen felhős vagy borult lesz az ég, eső, zápor, hózápor a keleti, délkeleti tájakon valószínű. Gyenge lesz a szél, 0 és -6°C közé hűl a levegő. Napközben délnyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, eleinte csak a Dunántúl déli részén, majd egyre többfelé várható csapadék: kezdetben eső, majd egyre inkább havas eső, hó. Többfelé megélénkül a keleties szél. A délutáni órákban 2-7°C-ot mérhetünk.

A hétvégén ismét csapadékosabbra fordul időjárásunk; eleinte inkább eső, majd nyugat felől egyre több helyen hózápor, havazás várható, és a hőmérsékletek is fokozatosan télies jelleget öltenek.

Orvosmeteorológia

Csütörtökön kettősfronti hatás várható, ezért fejfájás, fáradékonyság jelentkezhet, tompábbakká, figyelmetlenebbekké válhatunk. Az izületi és görcsös fájdalmak is fokozódhatnak, valamint vérnyomás-ingadozás is felléphet. Egyre hidegebb idő várható, érdemes melegen, rétegesen öltözni. Fogyasszunk vitaminokban gazdag ételeket, sok gyümölcsöt és zöldséget kezdjük el felkészíteni szervezetünket a téli időszakra!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.