Az egykori államfő szerdán hunyt el

Elhunyt Németh Károly, a Kádár-korszak egyik vezető politikusa

Életének 86. évében elhunyt Németh Károly, a Kádár-korszak egyik vezető politikusa; a halálhírt a család közölte az MTI-vel csütörtökön.

2008.03.13 11:02MTI

Németh Károly szerdán hunyt el. Németh Károly 1922. december 14-én született a Zala megyei Pákán. 1945-től a Magyar Kommunista Párt, majd a Magyar Dolgozók Pártja funkcionáriusa, 1954-től a Csongrád megyei pártbizottság első titkára volt. 1960-tól a Magyar Szocialista Munkáspárt (MSZMP) Központi Bizottságának (KB) osztályvezetője, a KB titkára, a budapesti pártbizottság vezetője, majd 1985-87-ben az MSZMP főtitkárhelyettese, végül 1987-88-ban az Elnöki Tanács elnöke, államfő volt. 1970-ben beválasztották az állampárt legszűkebb grémiumába, a Politikai Bizottságba is. 1958-88 között országgyűlési képviselőként is tevékenykedett. 1988-ban nyugdíjba vonult.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.