Bűncselekményekkel vádolják a fejlesztőt

Rákellenes-szer: ma kezdődik a Celladam-per

Ma kezdődik a Celladam-per a Budakörnyéki Bíróságon. Az ügyészség csődbüntettel és más bűncselekményekkel vádolja a rákellenes szerként ismertté vált Celladam kifejlesztőjét, Kovács Ádámot.

2010.11.08 08:12MTI

A vádirat szerint a Kovács Ádám által 1993-ban alapított Celladam Rt. felszámolását 2004. február 6-án jogerőre emelkedett végzésével rendelte el a Pest Megyei Bíróság.

A bejelentett hitelezői igények meghaladták az egymilliárd forintot, ennek ellenére a vállalkozó a csődtörvényben foglalt tájékoztatási kötelezettségének nem, vagy késve tett eleget, a felszámolással kapcsolatosan „közömbösen” viselkedett, annak lefolytatását részben meghiúsította, megsértve így a számvitel rendjét.


Felszámolást rendeltek el a 2000. végén fizetésképtelenné vált C. N. M. Medikai és Média Központ Kft. ellen is. A céggel szemben bejelentett hitelezői igények 216,4 millió forintot tettek ki.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.