A VPOP-nál is ellenőrzés indult

Belső vizsgálat kezdődött az NBH-nál

Elkezdődött a Nemzetbiztonsági Hivatalban (NBH) az a belső vizsgálat, amely azt hivatott kideríteni, hogy célszerű és eredményes volt-e az együttműködés a milliárdos adócsalással és csempészettel meggyanúsított Együtt Egymásért Egy-Másért Közhasznú Alapítvány és az NBH között - közölte csütörtöki számában a Magyar Nemzet.

2008.03.13 07:23Magyar Nemzet

A belső vizsgálatot a Miniszterelnöki Hivatal Nemzetbiztonsági Irodája koordinálja, és április 30-ig kell elkészítenie az erről szóló jelentését Szilvásy György polgári nemzetbiztonsági szolgálatokat felügyelő miniszternek. Az Országgyűlés hétfői ülésén fogadta el az Egymásért alapítvány ügyeit vizsgáló bizottság jelentését - emlékeztetett a lap. 

Az országgyűlési határozat amellett, hogy felkéri a polgári nemzetbiztonsági szolgálatok irányításáért felelős minisztert a célszerűségi és eredményességi vizsgálatra, azt javasolta a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnokságának (VPOP), hogy vizsgálja meg, a tőle elvárható gondossággal járt-e el akkor, amikor lefolytatta az alapítványnak juttatott adományok vámmentességét ellenőrző eljárást. 

A Magyar Nemzet információi szerint a VPOP-nál az alapítvány elleni nyomozással párhuzamosan ennek ellenőrzése is megkezdődött.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.